torstai 12. joulukuuta 2013

Refluksia ja muuta

Eilen illalla Adamilla tuli todistetuksi, ettei refluksi ole tosiaan vielä kadonnut minnekkään, sillä poika oksensi ruoan samantien lautaselleen kauhean yökkäilyn jälkeen. Viimeksi Adam oksensi ruokansa joskus Ahjossa asuessamme, mutta sen jälkeen ei ole mitään ollut..Paitsi tietenkin muita reflukstautiin liittyviä oireita. Päädyimme esikoiseni kanssa siihen, että keiton voi jättää syömättä, ja poikkeuksellisesti saa syödä leivän, jonka hän sitten söikin mielellään. Listaan tähän nyt sitten vaikka omaksi ilokseni Adamin tilanteen ennen ja nyt:

Adam 0-6kk: Maitoa juo hyvin, mutta pulauttelee kunnolla kaiken ulos lähes joka syöttökerralla röyhtäyttämisestä huolimatta. Neuvolassa todettiin kyseessä olevan refluxtauti. Annettu pieniä määriä maitoa kerrallaan. Ei allergiaa, Kiinteät aloitettu 3kk iässä pienillä maisteluilla (maissisoseella). Aluksi sujui ihan ok, mutta muutaman syötön jälkeen yökkäilee soseitakin. 6kk iässä Syö jo muitakin soseita ja itsetehtyjä ruoka-ja hedelmäsoseita, mutta huonolla ruokahalulla.

Adam 7kk-2v: Ruokailu jatkunut samaan malliin n. vuoden ikään asti, kunnes aloitettiin muidenkin ruokien antaminen. Poika alkoi syömään paremmin 1-2vuoden iässä, mutta edelleen syötiin vain pieniä määriä todella varovasti. 2-vuotiaana oksentelu paheni. Oksensi/yökkäili usein ruokansa samantien. Ei sietänyt hedelmiä, kanaa, kasviksia, puuroa, eikä oikeastaan monia muitakaan ruokia. Harvat ruoat, kuten; makarooni, jauheliha ja leipä menivät jotenkuten alas sillointällöin. 

Adam 2v.-3v.5kk: Syö todella hyvin! Lähes kaikki ruoka alkanut maistua! Jopa osa hedelmistä on herkkua, kuten banaani, mandariini, rypäleet, melooni ja hieman myös omena. Jauheliha kuuluu suosikkeihin (tuttu ja turvallien!), sekä makarooni. Perunaa ei voi sietää, oksentaa samantien. Perunamuussi menee. Jauhelihakeittoa maistoi toissapäivänä, ja söi ihan hyvin. Eilen kokeilin uudestaan, yökkäili ja oksensi samantien lautaselleen! Tilanne kuitenkin parantunut huimasti! :)

Muita oireita, joita meidän reflukspojalla esiintyy/on esiintynyt:

- Alakuloisuus (ollut aina)
- Aggressiivisuus (ollut aina, nyt vähentynyt paljon!)
- Herkkyys (ollut aina, ei muuttunut lainkaan! Itkuherkkä..Esim. itkee jos joku kehuu, joku antaa vaikka uuden lelun, kysyy kuulumisia yms..seurauksena täyshuuto)
- Itsetuhoisuus (ollut 2-vuotiaasta eteenpäin. Hakkaa päätään lattiaan, seinään, satuttaa itseään, pudottaa itsensä sohvilta, sängyiltä alas niin että sattuu)
- Pelko (pelkää asioita, joita "normaalit" lapset eivät pelkää, kuten kiipeilyä, keinumista, hylkäämistä..


Muita oleellisia asioita ei tuu oikeen mieleen, mutta voi olla että jotain unohtui listasta...
Tilanne on kuitenkin tällähetkellä todella hyvä. 

Kaikista kuitenkin pahinta tässä on se, että Adam uskaltaa luottaa kaikista eniten äitiinsä ja isäänsä. Esim. hoitoon lähtiessä mun on tehtävä TODELLA selväksi jokainen pikkunenkin asia Adamiin liittyen, kuten kumpi jalka puetaan ensin housuja laitattaessa, miten Adamin saa pestyä suihkuun mennessään. Kuulostaa hieman naurettavalta, mutta jos tiettyjä asioita ei noudata Adamin kohdalla, tuloksena on pelokas hätääntynyt lapsi. Ja ensikerralla samainen tilanne on todella rankka henkisesti pojalle. Isän vanhempiin kuitenkin alkanut luottaa ihan hyvin. Edelleenkin kuitenkin syntyy pelkotiloja ja ns. paniikkihuutoja, jolloin Adam kauhistuneena luulee että jotain pahaa tapahtuu, kun esim. housut puetaan hieman eritavalla kuin äiti pukee. 

Iloinen kuitenkin olen siitä, että olen saanut kasvatettua pojastani reippaan, rohkean ja elämäniloisen ihmisen, joka painaa eteenpäin vaikka vastatuulessa (:!

Kun vertaan poikiani toisiinsa, huomaan eron todella helposti. Jamal on 10083 kertaa helpompi lapsi kuin Adam. Jamalille riittää vain että asiat tulee tehtyä, Adam taas haluaa asioiden tapahtuvan tietyllä nopeudella, tyylillä, taidolla ja toteutuksella. Jamal on aina ollut kaikkiruokainen, aina iloinen pikkujätkä! 










Tänään muuten aamu alko ihan sairaan ihanasti! Heräsin pääkipuun :)
Puol yhdeksän aikaan pojat riehui jo nälkäisinä, enkä millään todellakaan jaksanut nousta ylös. Nukahtelin vähänväliä, ja jossain välissä Tomi oli noussut ylös ja hoitanut lasten aamupalat, vaipanvaihdon Jamalille, sekä pikkukakkosen Adamille<3 Mul on maailman parhain poikaystävä!!<3 Mä sain vaan lepäillä niin kauan kun halusin..Tosin oisin voinu jäädä vaikka pidemmäksikin aikaa sänkyyn, mut pakko munki oli alkaa osallistuu lastenhoitoon..Munhan lapset ne on :).




Noi kuvat musta ja mun poikkiksesta on jo hieman vanhempia, mutta pakko oli laittaa kuvaa tosta söpösestä pojasta, ku se on niin ihana!<3 Sain otettua siitä tänään yhden salakuvan, mut nyt en löydä sitä kuvaa mistään koneelta :(
Nyt voisin alkaa siivoilemaan ja ehkä keksiä poikasilleni jotain kehittävää tekemistä, sillä nyt näyttää pelottavasti siltä, että peitosta on revitty pumpulit pois :D

Anteeks jos tekstistä tuli vähän liian pitkä :D

xoxo; johanna<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti